FAQ structured data generator

Structured data is het nieuwe SEO goud. Google geeft extra visibiliteit aan pagina’s in de zoekresultaten die gebruik maken van structured data. In het geval van deze FAQ structured data generator is het zoekresultaat zelfs tot 2,5 keer zo groot. Deze grotere zichtbaarheid zal je heel wat extra verkeer opleveren.

{
 "@context": "https://schema.org",
 "@type": "FAQPage",
 "mainEntity": [
  {
   "@type": "Question",
   "name": "",
   "acceptedAnswer": {
    "@type": "Answer",
    "text": ""
   }
  }
 ]
}

Wat is structured data?
Structured data zijn verschillende stukken “verrijkte” inhoud die je kan toevoegen aan de code van je website. Dit met het doel om Google en andere zoekmachines meer informatie over de pagina op een gestructureerde manier mee te geven.

Waarom is het interessant?
Google beloont pagina’s die structured data hebben met een rich snippet, een uitgebreide versie van je huidige zoekresultaat. Als je FAQ data hebt toegevoegd dan komen je vragen met de antwoorden bijvoorbeeld zichtbaar in de zoekresultaten. Dit zorgt ervoor dat er meer interactie zal zijn met jouw pagina.

Zijn er nog interessante structured data snippets?
Yes. Google heeft er een massa, allen te bekijken op de Google Search Gallery. We hebben ook nog een generator voor vacature structured data.

Hoe weet ik of het werkt?
Simpel, gebruik de controletool van Google of je wacht een aantal dagen en kijkt hoe Google je zoekresultaten weergeeft.